
KONUM BELİRLENMESİ Gerek tarihi dokusu, gerekse konumu itibariyle yeni deniz müzesinin, haliç tershanesinin hemen yanına yapılması planlandı.Tarihi tershane ve çevresinin müze ile birlikte deniz tarihinin merkezi olması düşünüldü.

TASARIM HAKKINDA İstanbul'a yapılacak yeni bir Deniz Müzesi fikriyle tasarıma başlandı.Projenin temel fikrini Tersane-i Amire bugünkü ismiyle Haliç Tershanesi oluşturdu.Tershane 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Ana fikir Haliç Tershanesi'nin Mimari Dokusu (katmanlı yapısı) oldu. Yeni yapının, çevresindeki tarihi yapılarla bütünlüğünü koruması sağlandı.Yapı yalın bir tasarımda bırakıldı.

Deniz tarihi için, tershaneler en önemli mimari yapılardır. Haliç tershanesinin tarihi önemi de düşünüldüğünde yeni yapılacak müzenin tarihi yansıtması planlandı.

Tershanenin mimari yapısı (havuz sistemi) düşünülerek müzede de aynı şekilde katmanlı bir yapıyla programlandı. Müzenin ana merkezini oluşturan sergi kısmı da bu amaçla zeminden koparılarak aşağı çekildi.


Müzenin ana alanı Sergi Bölümü olarak belirlendi.Bu bölüm katmanl ı yapı esas alınarak rampa ile merkez noktaya iniş ve farklı bir noktadan çıkış verilerek tasarlandı.

Merkezdeki kuyu, gemi yapım havuzları düşünülerek tasarlandı.Kalyonlardan ve yelkenlerinden esinlenilerek; ana merkezdeki taşıyıcılar da kullanılarak bir soyut kalyon tasarlandı.

Dolaşımda en çok önem verilen nokta ise; müzede girilen yer ile çıkışın farklı noktalarda bulunması.Bu sayede hem engellilerin hem de diğer ziyaretçiler rahat bir sirkülasyon alanında dolaşması düşünüldü.

KONUM BELİRLENMESİ
Gerek tarihi dokusu, gerekse konumu itibariyle yeni deniz müzesinin, haliç tershanesinin hemen yanına yapılması planlandı.Tarihi tershane ve çevresinin müze ile birlikte deniz tarihinin merkezi olması düşünüldü.
TASARIM HAKKINDA
İstanbul'a yapılacak yeni bir Deniz Müzesi fikriyle tasarıma başlandı.Projenin temel fikrini Tersane-i Amire bugünkü ismiyle Haliç Tershanesi oluşturdu.Tershane 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır.
Ana fikir Haliç Tershanesi'nin Mimari Dokusu (katmanlı yapısı) oldu.
Yeni yapının, çevresindeki tarihi yapılarla bütünlüğünü koruması sağlandı.Yapı yalın bir tasarımda bırakıldı.
Deniz tarihi için, tershaneler en önemli mimari yapılardır. Haliç tershanesinin tarihi önemi de düşünüldüğünde yeni yapılacak müzenin tarihi yansıtması planlandı. Bunun için tershanenin mimari yapısı (havuz sistemi) düşünülerek müzede de aynı şekilde katmanlı bir yapıyla programlandı.
Müzenin ana merkezini oluşturan sergi kısmı da bu amaçla zeminden koparılarak aşağı çekildi.
Müzenin ana alanı Sergi Bölümü olarak belirlendi.Bu bölüm katmanlı yapı esas alınarak rampa ile merkez noktaya iniş ve farklı bir noktadan çıkış verilerek tasarlandı.Merkezdeki kuyu, gemi yapım havuzları düşünülerek tasarlandı.Kalyonlardan ve yelkenlerinden esinlenilerek; ana merkezdeki taşıyıcılar da kullanılarak bir soyut kalyon tasarlandı.Dolaşımda en çok önem verilen nokta ise; müzede girilen yer ile çıkışın farklı noktalarda bulunması.Bu sayede hem engellilerin hem de diğer ziyaretçiler rahat bir sirkülasyon alanında dolaşması düşünüldü.
